Dessa briljanta och bisarra knep med bananskal kan hjälpa dig att förbättra din hälsa

Människor är till synes förvirrade när det gäller den enkla bananen. För många är den ätbara frukten ett hälsosamt alternativ att inkludera i sin kost. Men andra har kanske sett bananer dyka upp i de värsta matlistorna på nätet och är därför tveksamma till dess näringsmässiga fördelar. Och för att öka förvirringen finns frågan om vad man ska göra med bananskalet efter att ha ätit dess fruktkött. Vi är här för att reda ut detta en gång för alla. Du kommer aldrig att se på bananskal på samma sätt igen.

Låt oss först och främst se vad som talar för och emot frukten som vetenskapligt kallas Musa. Enligt Harvard's The Nutrition Source började det dåliga ryktet om bananen möjligen för över 100 år sedan. År 1917 publicerade Journal of the American Medical Association en artikel som tog upp det samtida skvallret kring den gula frukten.

I artikeln – med titeln "The Banana Again" – står det att allt stöd för frukten "alltid framkallar protester från personer som hävdar att bananen är en orsak till matsmältningsbesvär och en förrädisk kostkomponent". På andra ställen noterar författaren att det fortfarande finns "fördomar mot bananen". Och kom ihåg att detta var långt före internet.

Som du säkert kan föreställa dig räcker det med en Google-sökning för att hitta en mängd obehagliga fakta om bananer. Frukten finns till exempel med på Cheat Sheets lista "15 of the Worst Fruits and Vegetables You Can Eat" (15 av de sämsta frukterna och grönsakerna du kan äta). De är också föremål för MSN:s artikel "Why you should never eat bananas for breakfast" (Varför du aldrig ska äta bananer till frukost) och Cosmopolitan.com:s "20 legit reasons bananas are evil and should be stopped" (20 legitima anledningar till att bananer är onda och bör stoppas).

Så vad är det för problem med bananer? Det verkar finnas ett par vanliga klagomål. Det första är att frukten tydligen inte är ett bra val för dem som försöker gå ner i vikt. Näringsforskaren Lauren Slayton har hävdat att detta beror på att bananer är mycket stärkelserika.